S frocom v hribe

Jaz sem totalno usekan. Še eno zadevo za prenašat tamalo sem nabavil, in sicer tole: Deuter Kid Comfort II. Obstajata še I in III. Trojka se mi zdi prevelika, saj dvojka je verjetno tudi, ampak ziher je ziher, od teh nekaj gramov več teže me pa tudi ne bodo toliko bolj noge bolele. Verjetno.

V glavnem rukzak, ja, za otroka nosit na hrib. Glede na to, da se trudimo ostati v stiku z naravo, čeprav nismo ravno neki hudi hribolazci, bo zadeva prišla prav. Tale naš model zgleda kar fajn, ni pretežek (dobri dve kili in pol) in ima poleg prostora za mladino pod ritjo še slabih 20l volumna za nosit še vse otroške potrebščine in navadno hribovsko kramo. Če mama nima kondicije, lahko kar fotr vse nese! :D

Tamala v rukzaku

Tamala uživa sto na uro. Res, da je tako majhna, de se je pol ne vidi, ampak tukaj se reži kot zmešana, zato taka faca.

Zaenkrat smo testirali samo na enem lahkem sprehodu na najbližjo vzpetinico1 in zadeva se kar fajn obnese. Je pa tamala še precej majhna, tako da komaj kaj vidi ven, pa celega sprehoda ne zdrži brez pol ure spanja vmes. Takrat se mi pa zdi, da je v tem rukzaku v tako nerodnem položaju, da jo je bolje vzet ven in nosit kako drugače.

Mi na vrhu

Evo nas vse tri na vrhu. Kak smo fensi. :P

No, test smo po moji nestrokovni oceni prestali uspešno z zadržkom2 in upam, da bo nahrbtnik služil namenu vsaj par sezon. Začnemo s prvim omembe vrednim hribom že ob prvi priliki. Se pravi kmalu. :)

Aja, sem pa ugotovil, da je treba strehico za zaščito pred dežjem in soncem kupit posebej. Obirajo te vsepovsod, kjer te lahko. Prasci!

 1. kakih 200m višine, relativno[nazaj]
 2. mislim to glede spanja[nazaj]
 • Google Bookmarks
 • Google Buzz
 • Google Gmail
 • Google Reader
 • Facebook
 • Twitter
 • Share/Bookmark


12 odgovorov v “S frocom v hribe”

 1. chefchef pravi:

  Ja, in ta doplačljiva streha je fotografirana zraven kot da je vključena v ceno.

 2. buba švabebuba švabe pravi:

  Saj na to foro so mene dobili. Sej 20€ ni toliko, da se na trepalnice metal, ampak zdaj ko sem naročal, sem moral vzet zraven še ene štunfe, ker je zastonj dostava šele nad 25€.

 3. chefchef pravi:

  Hahahahaha.

 4. sosedsosed pravi:

  Super odločitev! Tudi za vzdrževanje atove kondicije je nahrbtnik fajn stvar – sploh ker otrok vztrajno raste in se redi, potem pa še žena poleg ‘hribovskih stvari’ začne pakirat kozmetiko, malco, rezervno malco, piknik opremo za 14 dni… eh, pustmo, druga zgodba :)

  Si pa tale nahrbtnik res preplačal. jaz sem ga kupil enkrat pozimi – popolnoma ista funkcionalnost, ampak no-name trgovina, no-name znamka, ruzak je bil pa znižan iz 100 na 50 (al celo 40?) evrov… Pa še strehico in palerino smo zraven dobil ;)

 5. DajanaDajana pravi:

  iiiiiiiiii kak luštkan otrok. <3 In kako dolge laske že ima. ;)

 6. buba švabebuba švabe pravi:

  @sosed: To glede cene vem, se čisto zavedam, da izpadem kot totalni idiot, ki ga lahko nategne vsak, ki ima pet minut časa. Ampak kot nepoznavalec enostavno ne bi imel dobrega občutka, če bi kupil nekaj poceni. Ironično se bo verjetno tale verjetno po parih izletih strgal ali kaj takega…

  @Dajana: Hvala, sem se še posebej potrudil. :D Laske ima pa dolge samo spredaj, zadaj so čisto kratki, kot ob rojstvu…

 7. aaaa pravi:

  res preplačano….lani kupili enko, ganz novo, s strehico in z ogledalčkom za nižjo ceno…

  na kateri krtinci ste to, če smem prašat????

 8. buba švabebuba švabe pravi:

  No morš poznat, razen če nisi iz kje blizu. Hribčku se reče Libna.

 9. seamus pravi:

  Kul. Mi imamo III pa je super duper. Tista višina te prepriča za v hribe in zaradi vej v gozdu.

  Pomoje se strgalo ne bo. Pri nas je skoraj kot nov. Je pa eden nahrbtnik za dva otroka premalo (prostorsko), ker unih 20l zavzamejo cunje, plenice, kozmetika in mogoče kakšna flaša vode. In to je to. Pol pa nucaš še kaj za pod zob, kaj za ta velika dva, kakđšno podlogo za na tla …

  Glede sezon – pri nas ta velika od kakšnih dveh let in še nekaj mesecev noče nič slišati o nošnji v nahrbtniku.

  @sosed – funkcionalnost je verjetno res ista – oba nosita otroka. Samo Deuter je bolj prijazen tako za otroka, kot za nosača – dejansko imaš na hrbtu kvaliteten nahrbtnik. Smo vmes za Zojo imeli tudi en starejši nahrbtnik (srednje zgornje kvalitete) in ni primerjave v kvaliteti. Pomoje je odločitev dobra. Se pa da tole dobiti kakšnih 20% ceneje.

 10. seamus pravi:

  Aja še to – na začetku smo mi dali ene dve plasti armafleksa pod rit, da je bila ta mala malo višja in lepše sedla v nahrbtnik

 11. buba švabebuba švabe pravi:

  Ja, to smo tudi mi pogruntali. Da bo treba nekaj dat pod rit. :)

 12. sosed pravi:

  Strinjam se, da so kvalitetnejši (beri:dražji) nahrbtniki prijaznejši do nosača predvsem zaradi kvalitetnejših materialov na stiku hrbet – nahrbtnik. Deuterja sicer dobro poznam in pri alpinizmu nanj tudi prisegam – dela 1. klaso ruzakov, ki so z vsemi nastavki, zankami za zimsko/letno/plezalno opremo ipd. tudi zelo, zelo uporabni.

  Vseeno pa se mi za ‘otroški’ nahrbtnik, ki ga po sezoni ali dveh občasne uporabe ne bom več uporabljal, zdi resnično predrag.

  Kar se udobnosti tiče, je pa naša še vsakič, ko sem jo nosil hitro zaspala – in prisegel bi, da z nasmeškom na ustih :)

Komentiraj