Napredek: po 4 mesecih

Vem, da težim in da to skoraj nikogar ne zanima, ampak nekam je treba napisat, da se ne pozabi. Pa že dolgo nisem nič vsaj za tista dva ali tri, ki pa vseeno radi kaj preberejo. :) Ampak menda se zanimive zadeve začnejo dogajat itak šele po četrtem mesecu, prej je pa bolj kot ne vse isto.

Pa saj dosti niti ni za povedat. Naša tamala je bila pač že dober teden nazaj stara štiri mesece, nič drugega. Oblekice nosimo še vedno več ali manj iste kot prvi dan1, samo da so zdaj dejansko prav, nekatere pa celo ratujejo malo tesne. Kil še zdaj ni niti celih pet, centimetrov je pa za pikico manj kot šestdeset. Skratka drobčkešna mala pikica.

In to je bolj kot ne to, kar se status updejta tiče. No, to je še, da se vedno bolj v svojem bejbi jeziku pogovarja, pa da skoraj ni več v redu, če ne sedi pokonci, pa da zna kakšno stvar tudi že prijeti v roke. In nesti v usta. Pa obrnit se hoče s trebuha na hrbet in obratno, ampak še ne rata brez pomoči. V glavnem hitro gre.

Kar se futra tiče, ravno začenjamo s fazo uvajanja kašic, tako da glede tega še ni izkušenj. Najprej imamo žitno riževe za štiri mesece, potem bo prišla zelenjava, potem sadje, na koncu meso. Ampak najprej kašice.

Aja, pa prvi dve cepljenji sta že za nami. Prvič niti ni vedela, kdaj se je zgodilo, drugič je malo jokala, ampak ni bilo hudo. Obakrat brez kakšne slabe reakcije, vročine ali kaj takega.

No, še ena stvar je. Zobje. Menda naj bi prvi zobki prišli ven v povprečju okoli šestega meseca, lahko prej, lahko kasneje2, in sicer ponavadi najprej spodnji enki, nato zgornji in tako naprej. No, naša ima pa že več kot en mesec zunaj zgornji štirici! Najprej sploh nismo vedeli, kaj naj bi to bilo, ker je bilo čudno, da bi najprej rinile ven štirice, ampak očitno je to to. Najprej sta bili dve drobni trdi beli pikici na zgornji dlesni, daleč vsaka k sebi, zdaj sta pa že konkretno zunaj. Pa nič ni imela vročine ali da bi se kaj posebej drla, samo slini se že nekaj časa kot kakšen cucek, in to bolj slinaste pasme. Če bo šlo tako naprej, bomo jako veseli. :)

Evo, to je pa res to. Samo še obvezen slikovni dokaz, da smo res že toliko stari:

Naša mala buca pri štirih mesecih.

Naša mala buca pri štirih mesecih.

P.S.: Ponavadi je bolj dobre volje. Ali pa manj. :P

 1. ko so bile vse za dve številki prevelike, ker manjših pač ni bilo[nazaj]
 2. jaz sem jih baje dobil šele pri osmih mesecih[nazaj]
 • Google Bookmarks
 • Google Buzz
 • Google Gmail
 • Google Reader
 • Facebook
 • Twitter
 • Share/Bookmark


17 odgovorov v “Napredek: po 4 mesecih”

 1. chefchef pravi:

  Saj si skoraj normalen (mislim, normalen moški, ne pa normalen foter), razen seveda “smo zrasli”, “Imamo zobe” ipd.

  Dobra je! Sesalec ste že izklopili?

 2. spomincicaspomincica pravi:

  luštna! :wink:

 3. buba švabebuba švabe pravi:

  @chef: Ne boš verjel, ravno včeraj! :lol: Nasvet za bodoče čase: froci se zelo hitro razvadijo!

  @spomincica: :)

 4. seamus pravi:

  In zelo težkoooo odvadijo ;) Glede statistik – pri nas skoraj nobena ne drži, zobje so bili sploh poglavje zase (recimo Uli so šle vn vse dvojke in štirke naenkrat!). Edina, ki kolikor toliko drži je tabela za rast – http://cdc.gov/growthcharts/

  Pri nas je pri obeh kar točna in ti pomaga pri nakupovanju cunj in opreme, ker vidiš kdaj bo kolk velika in težka. Statistično je zadosti podatkov tam okrog enega leta – Zoja sledi tabeli za rast zadnje dve leti do +-2%.

 5. chefchef pravi:

  Da se moški takole med seboj pogovarjajo o svojih mulčkih, je skoraj enako smešno kot to, da sva se danes z enim modelom v savni pogovarjala o likanju. Kam gre ta svet :)

 6. buba švabebuba švabe pravi:

  @seamus: Naša se drži spodnje črte (zadnja 2 percentila, bi rekel). Dohtar ma pa eno bolj poenostavljeno verzijo, kjer je spodnja črta mislim, da 5. ali 10. percentil, tako da je že od rojstva izpod. Jebiga, je mičkešna… :P

  @chef: In? Maš kakšen koristen nasvet? Aja, ne, js tega ne rabim vedet. :lol:

 7. seamus pravi:

  @buba švabe – ta prav dec ne lika :twisted:

 8. buba švabebuba švabe pravi:

  Ja, sej to je moj point. ;)

 9. Nataša B. pravi:

  :) sem se prou nasmejala, ste hecni ej..ma likanje je tud za žensko passé, hladno likanje je pa in, bem..a že po žlički je vajina pupa? In kire lepe očke, no, lahko bi večkrat predstavil vajino punčko, ja.

 10. chefchef pravi:

  Pravim samo, da je šla moškost v tri krasne. Mi smo še dobri, ker vsaj ne hodimo na aerobiko :lol:

 11. buba švabebuba švabe pravi:

  @Nataša: Glih včeraj smo prvič probali. Katastrofa od katastrofe! Je lena ko fuksa za jest. Niti po flaški ne bi več vlekla. Ko bi vse kar samo priteklo. :roll: V glavnem nč noče po žlički. Sem pa celo slikal, tako da ni dvakrat za rečt, da ne bojo kje kake slike. :D

  @chef: Sem skor ziher, da tudi taki obstajajo!

 12. chefchef pravi:

  @buba švabe: Trikrat na teden jih videvam :lol: Hodijo na tako imenovani body pump.

 13. buba švabebuba švabe pravi:

  No evo. Jaz sem pa še za zadnjimi tremi promili upanja verjel, da se mogoče motim. :P

 14. Nataša B. pravi:

  men ni treba na body pump, poskrbita Z&U da je mami fit ;) @Buba: ja začetek je pr vsaki stvari težaven, počas, žlička po žlički in rastemo, no pr nas sta s “ta pravo” hrano začele šele pr pol leta…

 15. seamus pravi:

  @Nataša – tle gre debata o tipih …

 16. Robi pravi:

  @seamus: ta pravi dec je najboljši kuhar in prav gotovo boljše zlika od svoje (za kaj drugega) boljše polovice. Sklepam po sebi, morda imam prirojeno deformacijo. Moj oče je krojač in že kot otrok sem ga občudoval pri likanju. Likanje je poezija in matematika hkrati!

 17. Blaž pravi:

  Živjo! Samo poredko spremljam, v bistvu sem od Fukušime dol prišel … pa me je nasmejala debata, tema je pa tako ali tako domača. Pa naj povem, kako zgleda otrok na drugem koncu meritev – dobre 3 mesece, pa slabih 8 kg – pa ni nek velikan, samo mišelinček :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !