Amaterska družinska predstava

V našem malem amaterskem gledališču smo veseli vsakega novega sodelavca, ki pride k nam z novimi svežimi idejami, zanimivimi predstavami in inovativnimi nastopi. Veliki talenti so izjemno redki, zato smo še toliko bolj veseli, ko najdemo kakšen pravi biser. Zgodilo se je pred nekako dvema mesecema, da se je pri nas oglasila ena fantastično genijalna familija, ki se predstavlja z verjetno najboljšo točko, kar ste jih kdaj videli.

Promocija in zastopanje mladih gledaliških ustvarjalcev ni ravno v opisu mojih del in zadolžitev, ampak ti ljudje so res tako neverjetno dobri, da bi bila velika škoda, če bi se še naprej utapljali v anonimnosti, zato sem se odločil, da jim bom poskušal po svojih najboljših močeh in sposobnostih pomagati doseči čim širše občinstvo. Imeli smo že nekaj nastopov v bližnji okolici, ampak po mojem lahko narediš največji vtis, če se pojaviš na televiziji.

Potrebnih je bilo nešteto telefonskih klicev in gora majlov, ampak končno se mi je uspelo z ustvarjalci neke oddaje dogovoriti za sestanek, da jim predstavim to našo novo skupino. Raje ne bom povedal imena oddaje in TV postaje, da ne bo kakšne zamere, rečem lahko le, da gre za zelo popularno družinsko usmerjeno zabavno oddajo, ki dosega velik del TV občinstva.

Predstavitev sem imel pri enem malo starejšem sivem možakarju z brki — ne vem točno, kakšna je njegova funkcija, ampak mislim, da je nekakšen urednik ali programski direktor ali nekaj takega. Imena si tudi nisem zapomnil. Torej pridem do njega in mu začnem razlagati o mojih novih varovancih.

“Za vas imam fantastično novo družinsko točko. Lahko bi odigrali eno petminutno predstavico v vaši oddaji.”

Pa me je takoj zabil nazaj. “Žal mi je, pri nas nimamo družinskih točk,” je rekel.

“Ampak vi ne razumete, ta familija je res nekaj posebnega. Kaj takega še nikoli niste videli.”

“Ne, ne gre, nikakor. Družinske predstave že dolgo niso več priljubljene.”

“Ampak dovolite mi vsaj, da vam predstavim točko, ker to, kar oni delajo, je res nekaj drugačnega, nekaj posebnega. Ne bo vam žal.”

“Hmm, no, ne vem,” se je že malo omehčal. “V redu, imate pet minut, ampak vam že vnaprej povem, da nisem zainterestiran.”

“Torej takole gre,” sem začel. “Na oder ob zvokih vojaške koračnice prideta mož in žena, oba oblečena v gorenjsko narodno nošo. Nato se slečeta do golega, žena, ki je v devetem mesecu nosečnosti, pa se obrne proti občinstvu in se spusti na vse štiri medtem ko jo mož začne natepavati od zadaj.

Mož in žena nekaj časa fukata v ritmu koračnice, nato pa se z otroškima tricikloma na oder pripeljeta otroka — šestletna hčerka in enajstletni sin. Otroka naredita nekaj krogov okrog fukajočega para, nato pa se ustavita in skočita s svojih triciklov. V tem trenutku mož prepusti ženo sinu, sam pa začne nabijati hčerko v usta.

Medtem ko je oče zaposlen s hčerko, sin z rokami šari po pički svoje visoko noseče matere in končno iz nje ob obilici krvi potegne dojenčka, ga vrže ob tla in mu s kuhinjskim nožem odreže glavo.

Takrat je koračnice že konec in na oder prideta dedi in babi. Dedi prinese s seboj napihljivo lutko v podobi Janeza Janše v naravni velikosti in ko mama vidi lutko, s patriotskim zanosom začne peti Zdravljico.

Babi vzame dojenčkovo krvavo truplo in ga zatlači nazaj v mamino pičko, z glavico pa začne drkat svojo mufno. Mama potem drka z dojenčkom kot z velikanskim dildom. Sin, ki zdaj nima več kaj za delat, se usede za klavir in začne igrati Chopinov nocturne medtem ko mu babi, ki se še vedno zadovoljuje z dojenčkovo glavo, puši kurac.

Oče še vedno natepava hčerkico v usta, zdaj pa se mu pridruži še dedi, ki jo začne fukat v rit. Že po nekaj sekundah se hčerkica krvavo poserje po dediju, vendar on kljub temu nadaljuje. Vseeno je to preveč zanj in se skozla po punčkinem hrbtu. Takoj ko to vidi, se po hčerki skozla še oče in nato po očetu še hčerka. Vendar vseeno nadaljujejo dokler očetu in dediju ne pride in potem vsi trije obležijo v mešanici sranja, krvi, sperme in kozlanja.

Medtem je sinu in babici tudi že prišlo, zato sin samo še dokonča Chopina. Ko je skladbe konec, vsi vstanejo, se priklonijo in to je to.”

Stari je gledal in poslušal z odprtimi usti, ničesar pa ni rekel. Po kakšni minuti mučne tišine je končno spregovoril. “In kako je naslov te predstave?” je vprašal.

“Intelektualci,” sem rekel.

 • Google Bookmarks
 • Google Buzz
 • Google Gmail
 • Google Reader
 • Facebook
 • Twitter
 • Share/Bookmark
Objavljeno v humor. 17 komentarjev »


17 odgovorov v “Amaterska družinska predstava”

 1. londonlondon pravi:

  wtf?

 2. nada pravi:

  Da osebek lahko spiše toliko grozljivega je lahko samo psihopat. Uboga tvoja mati ! Upam, da bodo dekleta pobegnila pravočasno od tebe ! Poišči strokovno pomoč, ti si bolan v glavi !

 3. KašparKašpar pravi:

  Jao, bolano, a vseeno smešno.

 4. M&GM&G pravi:

  hehe, a ti je Sade dal navdih?

  m.

 5. Mr. MojoMr. Mojo pravi:

  Intelektualci?

  Ni aristokrati?

 6. Mr. MojoMr. Mojo pravi:

  Še referenci:

  http://en.wikipedia.org/wiki/TheAristocrats(joke) http://www.imdb.com/title/tt0436078/

 7. buba švabebuba švabe pravi:

  @nada: Imam še več, ampak nisem hotel biti predolg. Za daljše predstave vskočita še družinski pes pasme bernardinec in katoliški duhovnik v polni delovni opravi, da raznih pripomočkov niti ne omenjam…

 8. buba švabebuba švabe pravi:

  @Mr. Mojo: špilferderber!

 9. buba švabebuba švabe pravi:

  @Mr. Mojo: Ampak nisem vedel, da so naredli film! Hvala za link! :o

 10. Mr. MojoMr. Mojo pravi:

  @ buba švaba: Ja, ja, najdu sem ga po naključju, ko sem iskal neke standupe na enem news serverju. Btw, priporočam, sploh zaradi old school verzij :)

 11. Mr. MojoMr. Mojo pravi:

  In ja, “Poišči strokovno pomoč, ti si bolan v glavi” :D :D:D

 12. abaris pravi:

  Buba Švabe, narobe si si zapomnil naslov naše predstave.

  Nismo “intelektualci”, ampak ARISTORKATI! :)

 13. abaris pravi:

  Aja, sorry, vidim da nisem prvi špilferderber. :)

  Povezava – Bob Saget iz “Full House” pripoveduje to šalo

 14. buba švabebuba švabe pravi:

  Ja, ej, sploh ni poanta v punchline-u. Lahko bi rekel tut partizani. Al pa domobranci. Je čist vseeno.

 15. anna freud pravi:

  novi amoldovar?

 16. sparkica pravi:

  Hudo :) (pozen komentar, pa vseeno) :lol:

 17. bine pravi:

  sam res wtf!!!!!! xD kr neki!!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !